Workshop „Profesor și Părinte AZI” – pentru părinți

Despre
Workshop-ul “Profesor și Părinte AZI, face parte dintr-o serie de programe din cadrul proiectului cu acelasi nume, marca Asociația Proacta Edu.

“Profesor și Părinte AZI” a fost gândit pentru conceperea unui climat sănătos al copilului, prin dezvoltare unor relații normale, de bună colaborare și comunicare între profesor și părinte. De-a lungul timpului s-a format o premiză greșită prin care se consideră că ambele părți au un rol bine definit în viața copilului, respectiv unul la școală, iar celălalt acasă, în familie. Totuși pentru a obține performanță, copilul trebuie să perceapă un acord principial între noțiunile predate în sala de clasă și cele deprinse de la familie. Mai mult decât atât, un “război rece” între profesori și părinți are întotdeauna o singură vicitmă: elevul.

După dezvoltarea și implementarea cursului adresat cadrelor didactice (acreditat cu 20 de credite M.E.N. despre relația acestora cu părinții), a fost sesizată nevoia unui program adresat părinților, unde aceștia să-și poată lucra și dezvolta abilitățile personale, în vederea îmbunătățirii relației cu copiii, dar și a relaționării constructive cu cadrele didactice.

Indiferent că aveți copiii aflați la grădiniță, școală gimnazială sau liceu, workshop-ul acesta este potrivit pentru dumneavoastră. Prin tehnici de psihodramă clasică părinții vor fi însoțiți în a-și indentifica noi întrebări și răspunsuri! În felul acesta, vom afla împreună, cât și individual despre noi și relația cu copiii, din mai multe perspective. Totodată vom deprinde mijloacele necesare, cât și noi conștientizări, care să ne ajute să însoțim copilul atât în relația cu școala, cât și cu viața. Vor fi șase ore petrecute într-un mod interactiv și într-un cadru plăcut și relaxant, reușind împreună să ne deblocăm potențialul care este de multe ori acoperit de cotidian, astfel încăt să avem o abordare de ansamblu a procesului educațional și a importanței acestuia pentru copil.

O comunicare clară și sinceră, presupune asumarea propriei persoane și raportarea corectă față de ceilalți. În felul acesta, obiectivul suprem de bine al copilului poate fi înțeles în profunzimea sensului său, dând nastere unei relații părinte-copil-profesor-societate, de calitate!

Locație
Workshop-ul se va desfășura la sediul Asociației Proacta Edu, doar în baza înscrierii și a confirmării participanților.

Desfășurare
Workshop-ul se va desfășura lunar, conform programului anunțat în prealabil pe pagina de FB Asociația Proacta Edu.
Numărul maxim de participanți, va fi de 10-12 persoane per serie.            
Pentru detalii cu privire la costuri și înscrieri, așteptăm să ne contactați la: proiecte@proactaedu.ro

Share